TR
Ara
DÜNYADAN HABERLER

Yavaş Moda Grubu, Sektör Temsilcilerini İklim ve Ticaret Çalışma Grubuna Dahil Etmesi İçin Biden'a Çağrıda Bulundu

Yavaş Moda Grubu, Sektör Temsilcilerini İklim ve Ticaret Çalışma Grubuna Dahil Etmesi İçin Biden'a Çağrıda Bulundu
EKLENME TARİHİ 10.07.2024

Slow Fashion Grubu, moda ve tekstil sektöründeki liderlerin politika tartışmalarında daha fazla yer almasını sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda, ABD Kongresi'nden altı üye, Başkan Joe Biden'a bir mektupla çağrıda bulunarak moda ve tekstil endüstrisinin temsilcilerinin Beyaz Saray İklim ve Ticaret Görev Gücü'ne dahil edilmesini istedi. Bu görev gücü, ticaret politikalarının iklim ve emisyonlarla ilgili konuları ele almasını amaçlıyor.

Haziran ayında Maine temsilcisi Chellie Pingree, Washington temsilcisi Marie Gluesenkamp Perez ve Kaliforniya temsilcisi Sydney Kamlager-Dove tarafından kurulan grup, moda ve tekstil endüstrilerinin çevresel etkilerini azaltacak politikalar oluşturmayı ve aynı zamanda daha iyi işçi koşullarını teşvik etmeyi hedefliyor.

Temsilciler ayrıca ABD'nin sürdürülebilir tekstil politikası konusunda hem düzenlemeler hem de teşvikler açısından birçok ülkenin gerisinde kaldığını iddia ederken, sektör temsilcilerinin ilgili Görev Gücüne katılımıyla sürdürülebilir moda vaatlerini yakalayarak ekonomiyi canlandırma ve ülke içinde iş yaratma şansına sahip olacağını savundu.

Ancak Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada söz konusu görev gücüne özel sektör temsilcilerinin dahil edilmesini düşünmedikleri belirtilirken, yine de moda sektörüyle ilgili konularda işbirliğine açık olunduğu ifade edildi.

Mckinsey’e göre küresel moda endüstrisi 2018 yılında küresel sera gazı emisyonunun %4’ünü üretirken, şu anda bu oranın %8’e kadar çıktığı belirtiliyor.

Delaware Üniversitesi moda ve hazır giyim çalışmaları profesörü Sheng Lu, ABD Moda Endüstrisi Derneği (USFIA) ile yaptığı son araştırmasında, sektörün ana gündeminde mevzuat konularının yer aldığı görüldü. Temmuz ayında yayınlanan araştırma, moda ve hazır giyim sektöründeki liderlerin %70’inin sürdürülebilirlik ve uyum alanlarındaki düzenlemeleri takip etmek üzere daha fazla kaynak ayırmayı planladığını ortaya koydu.

Moda ve giyim sektörü, sıkı uygulamaların tekstil geri dönüşümü gibi süreçleri nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirirken, pamuk üzerindeki UFLPA uygulamasındaki belirsizliğin de önemli bir endişe kaynağı olduğu belirtildi. Sektörün önemsediği diğer konular arasında De Minimis kuralı, işçi hakları, tarifeler ve vergi teşvikleri yer alırken, American Circular Textiles (ACT) Ceo’su Rachel Kibbe ise moda sektörünün politika yapım sürecinde daha fazla göz ardı edilemeyeceğini, federal bir eylem olmadan ABD’nin döngüsel tekstil fırsatını yakalayan diğer ülkelerin gerisinde kalmaya devam edeceğini iddia etti.

İHKİB sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close